Ustream.TV krijgt investering van $11.1 miljoen

Ustream.TV heeft $11.1 miljoen opgehaald bij investeerders Doll Capital Management en The Band of Angels. De laatstgenoemde investeerde in een eerdere ronde al $2 miljoen.

Live internet video
Ustream.TV was één van de eerste websites die begon met het aanbieden van live online internet video. Gebruikers kunnen na registratie eigenlijk direct starten met het live streamen van internet video. Inmiddels zijn er Justin.TV, BlogTV en Mogulus die hetzelfde doen.

Groei
Ustream.TV is van een online video dienst gegroeid naar een internet uitzend dienst voor politici, entertainers, muzikanten, IT-guru’s en het bedrijfsleven. Ustream.TV heeft de dienst de laatste maanden stevig uitgebreid met diverse mogelijkheden waardoor bijvoorbeeld Chris Pirillo zijn Ustream.TV uitzending heeft kunnen uitbouwen tot een eigen zender compleet met advertentie mogelijkheden en live communicatie met het publiek.

Downloaden
Een Ustream.TV uitzending kan geconverteerd en gedownload worden in .FLV, .WMV, .MP4 en .MOV. Op die manier kunnen gebruikers hun gemaakte uitzendingen zelf weer uploaden naar andere video sites zoals Blip.TV of YouTube.

Bod van Microsoft
Volgens Ustream.TV is in de laatste zes maanden het verkeer gegroeid met 325%. In de laatste maanden waren er speculaties dat Microsoft $50 miljoen had geboden voor Ustream.TV maar dit is nooit officieel bevestigd.

Productontwikkeling
Deze investering stelt Ustream.TV in staat om de productontwikkeling te versnellen en een nog dominantere speler te worden in de live internet video markt.

You May Also Like

More From Author